Porovnání cloudových a ne-cloudových řešení pro digitální signage

Eva Novotna , 3. 3. 2024

Článek porovnává cloudová a ne-cloudová řešení digitální signage, zdůrazňuje výhody cloudů, jako je flexibilita a nákladová efektivita, oproti limitacím ne-cloudových systémů.

cloud digital signage solution

V éře digitální transformace se digitální signage stává klíčovým prvkem pro efektivní komunikaci značek s jejich cílovými skupinami. Od maloobchodních řetězců přes hotelové lobby až po veřejná prostranství, digitální signage nabízí unikátní platformu pro promítání obsahu, reklam, informací a mnoho dalšího. S rostoucí potřebou dynamického a snadno aktualizovatelného obsahu se objevují dvě hlavní řešení: cloudová, jako je ScreenManager, a ne-cloudová, jako je například MagicInfo od Samsungu.

Cloudová řešení pro digitální signage

Flexibilita a dostupnost

Cloudová řešení jako ScreenManager přinášejí revoluční flexibilitu v řízení obsahu digitální signage. Uživatelé mohou jednoduše spravovat a aktualizovat obsah z jakéhokoli místa s připojením k internetu, což umožňuje rychlé reakce na změny trhu nebo specifické potřeby zákazníků. Například, řetězce jako Starbucks a McDonald's využívají cloudové systémy pro koordinaci kampaní napříč stovkami poboček.

Snadná integrace a aktualizace

ScreenManager a podobné platformy nabízí jednoduchost integrace s existujícími systémy a zajišťují, že software je vždy aktuální díky automatickým aktualizacím. To znamená, že společnosti jako Zara nebo H&M mohou efektivně spravovat obsah podle sezónních trendů bez nutnosti manuálních zásahů.

Bezpečnost a spolehlivost

Vzhledem k tomu, že data jsou uložena v cloudu, ScreenManager zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti. Data jsou chráněna před fyzickými poškozeními a útoky, a to díky pokročilým protokolům zabezpečení a pravidelným zálohám.

Nákladová efektivita

Cloudová řešení nabízejí výraznou úsporu nákladů, jelikož minimalizují potřebu počátečních investic do hardwaru a softwaru. Společnosti tak mohou využívat digitální signage s mnohem nižšími celkovými pořizovacími i provozními náklady.

Osobní přístup k zákaznické podpoře

Jednou z klíčových výhod cloudových řešení pro digitální signage od menších společností, jako je ScreenManager, oproti velkým technologickým gigantům, je větší zaměření na individuální potřeby zákazníků. Menší firmy často nabízejí rychlejší, flexibilnější a personalizovanější zákaznickou podporu, jelikož pro ně digitální signage představuje klíčovou část podnikání, nikoli jen vedlejší projekt. Tento osobní přístup zajišťuje, že klienti získají přesně to, co potřebují, s rychlou odezvou na jakékoli dotazy nebo problémy, což vede k vyšší spokojenosti zákazníků a lepší celkové uživatelské zkušenosti.

Ne-cloudová řešení pro digitální signage

Omezená přístupnost a flexibilita

Na rozdíl od cloudových řešení vyžadují ne-cloudové systémy, jako je MagicInfo od Samsungu, fyzický přístup k zařízením pro jejich aktualizaci a údržbu. To může způsobovat logistické komplikace, zejména u rozsáhlých instalací.

Vysoké počáteční investice a náklady na údržbu

Nákup a instalace hardwaru a softwaru pro ne-cloudová řešení vyžaduje vysoké počáteční investice. Navíc, pravidelné manuální aktualizace zvyšují náklady na údržbu a správu.

Rizika spojená s bezpečností a údržbou

Bez pravidelných aktualizací a monitoringu mohou být ne-cloudová řešení více náchylná k bezpečnostním hrozbám a riziku zastarávání, což může vést k narušení provozu a ztrátě dat.

Srovnání nákladů

Celkové náklady na vlastnictví (TCO) cloudových řešení, jako je ScreenManager, jsou často nižší ve srovnání s ne-cloudovými alternativami. Tato úspora je dána menšími počátečními investicemi a operativními náklady, jakož i snížením potřeby technické podpory a údržby.

Závěr

Výběr mezi cloudovými a ne-cloudovými řešeními pro digitální signage závisí na konkrétních potřebách a preferencích každého podniku. Nicméně, vzhledem k výhodám v oblasti flexibility, bezpečnosti, snadné integrace a nákladové efektivity, cloudová řešení jako ScreenManager představují atraktivní volbu pro firmy, které hledají efektivní a inovativní způsob, jak komunikovat se svými zákazníky. Přechod na cloudové řešení s ScreenManagerem může poskytnout podnikům konkurenční výhodu, která je v dnešní rychle se měnící obchodní krajině neocenitelná.

Teď je ten pravý čas na digitalizaci!

Nabízíme zkušební období na 14 dní zdarma. Pokud nemáte hardware, můžeme ho zapůjčit.

Související články

Jak vybrat správný digital signage panel

V éře digitálního věku se digital signage stává nezbytným nástrojem pro efektivní komunikaci s cílovou skupinou. Ať už jde o propagaci produktů, informování veřejnosti nebo zlepšení zákaznické zkušenosti, výběr správného digital signage panelu může mít zásadní vliv na úspěch vašich marketingových a komunikačních strategií.

Co je Digital Signage a jak vám může ScreenManager pomoci s jeho implementací

Co přesně si pod pojemem digital signage představit? Pojďme to společně prozkoumat a společně vybrat ideální řešení pro efektivní komunikaci pomocí digitálních obrazovek a sdělovacích displejů.

Proměňte Android TV nebo box na digitální plakát

Nemusíte investovat desítky až stovky tisíc do drahých systémů Digital Signage, stačí vám pouze samotný Android TV nebo Android TV Box a jakýkoli televizor nebo monitor s portem HDMI.

Get our digital signage app for Android on Google Play