Jak vybrat správný digital signage panel

Eva Novotna , 2. 7. 2023

V éře digitálního věku se digital signage stává nezbytným nástrojem pro efektivní komunikaci s cílovou skupinou. Ať už jde o propagaci produktů, informování veřejnosti nebo zlepšení zákaznické zkušenosti, výběr správného digital signage panelu může mít zásadní vliv na úspěch vašich marketingových a komunikačních strategií.

reklamní obrazovka

Výběr správné velikosti displeje

  • Malé panely jsou ideální pro interiérové informační stojany v kancelářích nebo čekárnách, kde poskytují užitečné informace v bezprostřední blízkosti diváků.
  • Střední panely vynikají v obchodních výlohách a interiérech pro zvýšení zákaznického zájmu a propagaci akcí.
  • Velké panely jsou nezbytné pro venkovní reklamní billboardy, kde musí být obsah viditelný z velké vzdálenosti.
  • Extra velké LED obrazovky slouží pro veřejné akce, koncerty a sportovní události, kde je potřeba komunikovat s velkým počtem lidí.

Svitivost a její význam

Svitivost, vyjádřená v kandelách na metr čtvereční (cd/m²), je klíčová pro udržení čitelnosti obsahu v různých světelných podmínkách.

  • Pro interiérové použití jsou obvykle dostatečné hodnoty svitivosti od 300 do 700 cd/m².
  • Venkovní panely by měly mít svitivost minimálně 2000 cd/m², aby byly čitelné i při přímém slunečním světlu.
  • Vyšší svitivost znamená vyšší spotřebu energie, což je třeba zvážit při plánování.

Typické případy použití

  • Interiérové použití zahrnuje maloobchod, kde panely zobrazují akce, slevy a informace o produktech, a korporátní prostředí pro interní komunikaci.
  • Venkovní použití zahrnuje reklamní billboardy a informační tabule, které musí být odolné proti povětrnostním vlivům a mít vysokou svitivost.
  • Specifické aplikace zahrnují interaktivní kiosky a digitální menu v restauracích, kde přidaná hodnota interaktivního obsahu zvyšuje zákaznickou zkušenost.

Výběr podle prostředí a účelu použití

Při výběru digital signage je důležité zvážit, zda bude použití interiérové nebo venkovní, což ovlivňuje požadavky na odolnost a svitivost. Dále je třeba přihlédnout k integraci s existujícími systémy a softwarové kompatibilitě, stejně jako k bezpečnostním a protipožárním normám pro interiérové použití.

Shrnutí

Výběr správného digital signage panelu je klíčový pro dosažení komunikačních a marketingových cílů. Zohlednění velikosti, svitivosti a typických případů použití vám pomůže vybrat optimální řešení pro vaše potřeby. Obraťte se na nás a společně vybereme to nejlepší řešení pro vaše požadavky.

Často kladené otázky

  1. Co je digital signage? Digital signage je digitální značení využívající LCD, LED a projekční technologie k zobrazování obsahu jako jsou digitální obrazy, video, streamingová média a informace.
  2. Jaká svitivost je potřebná pro venkovní digital signage? Pro venkovní použití je doporučená svitivost minimálně 2000 cd/m², aby byl obsah čitelný i v přímém slunečním světle.
  3. Jaký vliv má svitivost na spotřebu energie digital signage panelů? Vyšší svitivost zvyšuje spotřebu energie panelu. Je důležité najít rovnováhu mezi čitelností a energetickou efektivitou.
  4. Jaké jsou běžné velikosti digital signage panelů? Velikosti se liší od malých panelů pro interiérové použití až po extra velké LED obrazovky pro veřejné akce.
  5. Jaký je rozdíl mezi interiérovým a venkovním použitím digital signage? Interiérové panely obvykle vyžadují nižší svitivost a jsou designovány pro estetické zapadnutí do prostředí. Venkovní panely musí být odolné proti povětrnostním vlivům a mít vysokou svitivost pro čitelnost ve venkovním prostředí.

Teď je ten pravý čas na digitalizaci!

Nabízíme zkušební období na 14 dní zdarma. Pokud nemáte hardware, můžeme ho zapůjčit.

Související články

Co je Digital Signage a jak vám může ScreenManager pomoci s jeho implementací

Co přesně si pod pojemem digital signage představit? Pojďme to společně prozkoumat a společně vybrat ideální řešení pro efektivní komunikaci pomocí digitálních obrazovek a sdělovacích displejů.

Proměňte Android TV nebo box na digitální plakát

Nemusíte investovat desítky až stovky tisíc do drahých systémů Digital Signage, stačí vám pouze samotný Android TV nebo Android TV Box a jakýkoli televizor nebo monitor s portem HDMI.

Get our digital signage app for Android on Google Play